بازاریابی محتوا یک مفهوم یا راهکار جدید نیست از زمانی که قلم بوده و انسان نگارش میکرده و شاید حتی قبلتر از آن سعی در یافتن مخاطبی برای آنچه نقش میزده، مینموده در ادامه سعی میکنیم با سازوکار ایجاد محتوای مدرن بیشتر آشنا شویم و نکاتی را یادآور شویم که میبایست مورد توجه سازمانها و شرکتها قرار گیرد.
بهینه سازی موتور جستجو(سئو) و محتوا دو وظیفه مهم تیمهای بازاریابی دیجیتال هستند که البته دومی کمی دیرتر مورد اقبال قرار گرفت دلیل اصلی موضوع هم چندان دور از تصور نیست و آن این بود که در گذشته ای نه چندان دور ایجاد وبسایت صرفا در داشتن یک بنر آنلاین خلاصه میشد و نه چیز دیگر. اینکه شما دقیقا کی هستید و چه فعالیتی انجام میدهید چندان مورد توجه مخاطبان قرار نمیگرفت. اما به تدریج با آسان و ارزان شدن ارتباطات جدای از کالا یا خدمات سازمان شما، موضوعاتی از قبیل: سبز بودن، مورد اعتماد بودن و اخلاق مداری و… در مقایسه با رقبا را مورد توجه مخاطبان قرار گرفت همچنین با گستردهتر شدن دنیای وب شاهد تغییر چندباره اولویت بندی و ارزشگذاری صفحات وب توسط غول جستجو یعنی گوگل بودیم به نحوی که دیگر این روند از تغییرات سالانه گذشته و ماهانه تغییرات بسیاری در الگوریتم ها و سازوکارهای رنکینگ رخ میدهد که در زیر چند نمونه بیان میگردد.
البته هدف از معرفی الگورتیم های بالا نادیده گرفتن اصول اولیه بهینه سازی صفحات نیست بلکه تلاش ما باید در جهت استفاده بجا از این اصول باشد نه فریب موتورها که عمده آنها عبارتند از:
۱- قبل از هر کار هدف خود را از تولید محتوای مورد نظر مشخص کنید.
در واقع مهمترین وظیفه شناسایی مخاطب محتوای مورد نظر شما هستند .اینکه قرار است چه نیازی را با تولید محتوا برآورده بسیار مهم است.عمده اهداف به شرح زیر است:
۲-رقیبان خود را بشناسید .
زمانی که تصمیم به تولید محتوا در عرصه ای خاص گرفتید جستجوی تاثیر محتوای مشابه بر مخاطبان راه را برای شما بازتر میکند همچنین میتوان به سلیقه مخاطب نیز پی برد و گامها را در جهتی برداشت که علاوه بر تامین نیازهای مخاطب از فرصتهای بالقوهای که بسیاری اوقات دیده نمی شوند نیز استفاده کرد.
۳- چه نوع محتوایی تولید شود
هر قطعه محتوایی که تولید میشود میبایست دارای هدف خاص و مشخصی باشد تا بتوان بازخورد مناسب را از انتشار آن گرفت برای مثال محتوای ما میبایست یکی از کارهای زیر را انجام دهد:
برای دریافت این موضوع که بهترین نوع محتوا برای سازمان ما کدام است مشاوره با تیمهای متخصص توصیه میشود بخصوص اگر دنبال حضور بسیار جدی برای جذب مخاطب وفادار باشیم.
۴- از ابزارهای آنالیز محتوا استفاده کنید.
با استفاده از ابزارهای پیشرفته آنالیز محتوا مانند آپرایز یا بازسامو، به راحتی میتوانید ضریب نفوذ آنچه قبلا منتشر شده را به دست آورید. از اشتراکگذاری مطالب و لینکها در صفحات اجتماعی گرفته تا معرفی مطالب در وبگاههای دیگر و بک لینکها همگی نشان از تاثیرپذیری یا عدم آن دارند.
ادامه دارد...